دانلود کتاب های "فروشگاه های زنجیره ای گذشته، حال، آینده " و"هرآنچه که درباره فرانچایز باید بدانید"

فروشگاه های زنجیره ای 

گذشته، حال، آینده

موضوع فروشگاههای زنجیرهای و مساله توزیع، چند سالی است که با توسعه فروشگاههایی از قبیل افق کوروش، جانبو، سون، هایپراستار، هایپرمی و... وارد دوران جدیدی در کشور شده است. اگر چه ایجاد این فروشگاهها پدیده جدیدی نیست و سابقه آن به سال 1328 و تاسیس تعاونی مصرف سپه برمیگردد، ولی در سالهای اخیر به دلیل وجود مشکلات فراوان در بخش توزیع کالاها، که بیشتر متاثر از دو عامل وضعیت اقتصادی و ساختار نامناسب نظام توزیع سنتی از یک طرف و همچنین ورود بخش خصوصی در زمینه توزیع محصولات از طریق راه اندازی فروشگاههای زنجیرهای دولت را برآن داشت تا نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشد تا بتواند از این طریق وضعیت توزیع را در کشور بهبود بخشد و از آشفتگی در بازار جلوگیری کند.

 

در ابتدای امر دولت با راه اندازی فروشگاههای رفاه و شهروند به دنبال بهبود نظام توزیع در کشور بود، ولی علیرغم تمامی تلاشهای انجام شده، به علت فقدان بینش کافی نسبت به چگونگی اداره این فروشگاهها و عوامل موثر در موفقیت آنها، این واحدها نیز توفیق چندانی در نیل به اهداف تعیین شده نداشته اند. اما با ورود شرکتهای خارجی جهت سرمایه گذاری در این حوزه و با راه اندازی و افتتاح فروشگاه هایپراستار و همچنین ورود بخش خصوصی به این حوزه، از قبیل گروه صنعتی گلرنگ با راه اندازی و افتتاح فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش و سورنا، این صنعت وارد دوران جدیدی در نظام توزیع کشور شد.

 

مشاهده تفاوتهای اساسی در نحوه مدیریت و عرضه کالا در فروشگاههای جدید نسبت به فروشگاههای قدیمیتر، نشان از ورود نیروهای متخصص به این حوزه بازار کسب و کار ایران دارد؛ و با وجود این تغییرات، فروشگاههای قدیمیتر نیز دست به کارشده و اقدام به تغییر روشهای مدیریت و عرضه کالا نموده اند. از این میان میتوان به فروشگاههای زنجیره ای رفاه اشاره کرد.
مجموعه تمام این اتفاقات در طی سالهای اخیر نشان از ورود به حوزه جدیدی از کسب و کار در نظام توزیع کشور دارد و متناسب با تمام این موارد، لزوم وجود منابع اطلاعاتی و دانش به روز در خصوص این حوزه، به شدت احساس میگردد. مواردی از قبیل بررسی فرآیندهای راه اندازی و مدیریت این فروشگاه ها و همچنین تحلیل نحوه فعالیت این فروشگاهها، در گذشته و در زمان حال، کمک بسیار زیادی به پیشبینی آینده این صنعت کرده و امکان ترسیم راه درست در مسیر حرکت این صنعت را میسر میسازد، تا با هدف گذاری صحیح و حمایت دولت از این صنعت، بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی آن در سالهای آینده باشیم. فروشگاههای زنجیره ای آثار مثبت فراوانی در اقتصاد کشور دارند.

 

از جمله تاثیراتی که میتوان به آن اشاره کرد: تاثیر توسعه این فروشگاهها بر اصلاح نظام توزیع کشور، تاثیر آن بر اقتصاد خانواده ها، اقتصاد و اشتغالزایی کشور و یا بر حمل و نقل شهری و بسیاری موارد دیگر است. در این کتاب سعی شده است تا با نگاهی کلی، جدیدترین و آخرین اطلاعات روز دنیا در این صنعت گردآوری گردد تا خواننده بتواند با مطالعه این کتاب از تاریخچه و پیشینه فروشگاه های زنجیره ای، انواع فروشگاه های زنجیره ای، روشهای راه اندازی و مدیریت این فروشگاهها و همچنین تحلیل آینده فعالیت این فروشگاهها آگاهی یابد.

این کتاب را به صورت رایگان دانلود کنید 

کتاب

فروشگاه های زنجیره ای"

" گذشته، حال، آینده

اثر امیرخسرو فخریان را از اینجا دریافت کنید

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

فرانچایز چیست ؟

آیا تاکنون عنوان فرانچایز یا اعطای نمایندگی را شنیده‌اید؟ اگر با این عبارت غریبه‌اید. و برایتان سئوال است  در ادامه  با کتاب "هر آنچه که در مورد فرانچایز باید بدانید" با ما همراه باشید 

 

در حقیقت راز موفقیت برندهای بزرگ خدماتی و صنعتی استفاده از مدل فرانچایز است. فرانچایز یکی از پدیده‌های دنیای معاصر در حوزه کسب و کار و خدمات عمومی است که منجر به ایجاد الگوهای زنجیره‌ای می‌شود. در این شیوه کسب و کار یک شرکت یا برند موفق، در ازای دریافت درصدی از درآمد طبق یک قرارداد مشخص و بلندمدت حق استفاده از لیسانس، برند و آموزش را به فرانچایز گیرنده می‌دهد و خدماتی مانند تأمین مواد اولیه، بازاریابی و تبلیغات را نیز بر عهده می‌گیرد.

برای مثال در رستوران‌های زنجیره‌ای مالکیت هر شعبه با شخصی متفاوت است اما شیوه اداره، دستورالعمل پخت غذا، دکوراسیون و حتی تابلو و آرم رستوران مطابق با الگوی ثابتی صورت می‌گیرد که توسط فرانچایز دهنده تدوین می‌شود.

به طورکلی فرانچایز برای کسانی مناسب است که دارای یک سرمایه متوسط بوده ولی ایده کسب و کار ندارند، اما مایل هستند سرمایه خود را در یک کسب و کار با درجه آزادی متوسط به کار انداخته و سود متوسطی هم به دست آورند. کسانی که در کار به دنبال تغییر و تحولات سریع یا ریسکهای بزرگ و سودهای بالا هستند برای فرانچایز ساخته نشده اند. 

یکی از پرطرفدارترین اشکال کسب و کار که در سالهای اخیر تمایل به آن خصوصا در کشورهای در حال توسعه رشد فراوانی داشته، استفاده از داراییهای فکری شرکتها و کسب و کارهای معتبر (مانند برند، اختراعات ثبت شده و...) میباشد که تحت قراردادهای مشخصی و در قبال پرداخت هزینه هایی به عنوان حق استفاده از این دارایی های فکری، فرانچایز نامیده میشود. این صنعت در بازار رستوران، فست فود و کافی شاپ بیش از سایر کسب و کارها دیده میشود و در این بین شاخص ترین آنها در دنیا مک دونالد میباشد. در ایران نیز نمونه هایی از ایجاد چنین شبکه هایی از توزیع خدمات وجود دارند که در بین آنها «بوف» و «هایدا» قدیمی تر و «پدر خوب»، «فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش» و «آیس پک» نمونه جدیدتر آن محسوب می گردد.

این کتاب را به صورت رایگان دانلود کنید

"کتاب "هر آنچه که در مورد فرانچایز باید بدانید

اثر امیرخسرو فخریان را از اینجا دریافت کنید

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

"فرانچایز" یکی از پدیده‌های محبوب و مدرن دنیای معاصر در زمینه کسب و کار در سرتاسر دنیاست که منجر به ایجاد الگوهای زنجیره‌ای می‌شود. اگر چه فرانچایز تاریخچه‌ای تقریبا طولانی دارد اما توسعه این روش کسب و کار در اغلب کشورها به سال‌های اخیر برمی‌گردد. شما با «فرانچایز شدن» می‌توانید با داشتن یک سرمایه متوسط کسب و کار و سود خودتان را داشته باشید و در عین حال  ریسک اقتصادی و ورشکستگی در بازار سرمایه را به کمترین میزان ممکن برسانید. در مجله افق کوروش ما با استناد به کتاب هر آنچه که در مورد فرانچایز باید بدانید به قلم امیرخسرو فخریان، مدیرعامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقق کوروش، به شما می‌گوییم اصلا فرانچایز چیست، چگونه با فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش شما هم کسب و کارتان را تبدیل به فرانچایز کنید و این امر نیاز به چه مدارک و مشخصاتی دارد.

 

فرانچایز چیست؟

 

در ابتدا بد نیست کمی در مورد ماهیت فرانچایز صحبت کنیم. همان‌طور که پیش از این در  اینجا گفتیم، «فرانچایز» یکی از پرطرفدارترین اشکال کسب و کار است که در سال‌های اخیر تمایل به آن به خصوص در کشورهای در حال توسعه رشد فراوانی داشته است. در حقیقت استفاده از دارایی‌های فکری شرکت‌ها و کسب و کارهای معتبر (مانند برند، اختراعات ثبت شده و…) که تحت قراردادهای مشخصی و در قبال پرداخت هزینه‌هایی به عنوان حق استفاده از این دارایی‌های فکری، «فرانچایز» نامیده می‌شود.

 

 

ایده «فرانچایز» برای کسانی مناسب است که دارای یک سرمایه متوسط بوده ولی ایده کسب و کار ندارند، اما مایل هستند سرمایه خود را در یک کسب و کار با درجه آزادی متوسط به کار انداخته و سود متوسطی هم به دست آورند. بنابراین به نظر می‌رسد کسانی که در کار به دنبال تغییر و تحوالت سریع یا ریسک‌های بزرگ و سودهای بالا هستند برای فرانچایز ساخته نشده‌اند.

این صنعت در بازار رستوران، فست فود و کافی شاپ بیش از سایر کسب و کارها دیده می‌شود و در این بین شاخص‌ترین آن‌ها در دنیا رستوران‌های زنجیره‌ای «مک دونالد» است. در ایران نیز نمونه‌هایی از ایجاد چنین شبکه‌هایی از توزیع خدمات وجود دارند که در بین آن‌ها «بوف» و «هایدا» قدیمی‌تر و «پدر خوب»، «فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش» و «آیس پک» نمونه جدیدتر آن محسوب می‌شوند.

 

فرانچایز یعنی کاهش ریسک ورشکستگی اقتصادی در بازاری پرتلاطم

 

معمولا سرمایه‌گذاری در بازار عملی پر از ریسک و خطر محسوب می‌شود. ممکن است فردی با سرمایه زیاد در بازار سرمایه‌گذاری کند و در بازاری پر از ریسک دچار ورشکستگی شود. در این شرایط معمولا جبران سرمایه از دست رفته عملی غیر‌ممکن به نظر می‌رسد.

 

به همین دلیل است که در حال حاضر «فرانچایز» یا همان اعطای نمایندگی یک برند تجاری موفق و مشهور یک مدل سرمایه‌گذاری برد-برد محسوب می‌شود. این در حالی است که برند و شرکت فرانچایز دهنده با ارائه یک الگوی آزمایش شده،  تجربیات و آزمون و خطاهای خود را در زمینه فروش به رایگان و طبق توافق در اختیار فرانچایز گیرنده قرار می‌دهد. از سوی دیگر فرانچایز گیرنده هم بدون نگرانی از شکست تجاری و بی‌نیاز از اموری مانند تبلیغات و بازاریابی با اتکا به تجاربی که بارها آزمون خود را پس داده‌اند اعتماد کرده و به فعالیت و کار اصلی خود تمرکز می‌کند.

شاید به همین دلیل است که دیگر این شیوه کسب و کار فقط به رستوران‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود و گستره آن به مشاغل و خدماتی مثل بیمارستان‌ها، مهدکودک‌ها، مدارس و حتی دانشگاه‌ها هم کشیده شده است. در این میان مشهورترین و گسترده‌ترین سیستم فرانچایز حال حاضر در سطح جهانی مربوط با رستوران‌های زنجیره‌ای مک‌دونالد است که یک سیستم موفق در این زمینه به شمار می‌رود.

 

کسب و کار به شیوه فرانچایز از چه زمانی در ایران باب شد؟

قبل از انقلاب فرانچایزهای معروف مانند «مک دونالد» یا «کی اف سی» به ایران آمده بودند. حتی نمایندگی کل «کی اف سی» و «مک دونالد» در خاورمیانه در اختیار یک ایرانی بوده است. به هر روی با ظهور انقلاب و تغییرات سیاسی فرانچایزها هم در ایران تعطیل شدند و امتیازات نیز به اعراب واگذار گردید. متاسفانه ایران در زمینه فرانچایز بومی نیز بسیار ضعیف عمل کرده است و به جز دو یا سه شرکت اثری از ایجاد این شیوه کسب و کار موفق و با ریسک کمتر، چندان به چشم نمی‌آید. شاید بتوان یکی از نمونه‌های فرانچایز در گذشته را که همگان به خاطر دارند از «فروشگاههای شهر و روستا» نام برد که البته از آن فروشگاه‌ها نیز دیگر اثری به جای نمانده است.

 

فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش؛ پیشگام کسب و کار فرانچایز در ایران

 

 

همان‌طور که گفتیم کسب و کار به شیوه فرانچایز از همان چندان در ایران جدی گرفته نشده است. در این میان فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش، از جمله نخستین پیشگامان رونق کسب و کار به شیوه فرانچایز در سال‌های اخیر بوده است. مجموعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش به منظور توسعه فروشگاه‌های خود و ایجاد فرصت مناسب برای علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه خرده‌فروشی، حق امتیاز نمایندگی خود را به متقاضیان واجد شرایط واگذار می‌نماید. این همکاری برای افرادی با تجربه کاری مرتبط، توانایی مدیریتی و روحیه تعاملی و همچنین توانایی تامین ملک (ترجیح به مالکیت فروشگاه)، با سرمایه‌ای جهت خرید تجهیزات مورد نیاز، می تواند سبب سودی معقول (فراتر از درآمد ناشی از کار برای دیگری) در کنار مزایایی چون کارآفرینی برای آشنایان واجد شرایط باشد.

افراد علاقمند به این حوزه باید به موضوعاتی همچون نیاز به حضور فعالانه خود شخص امتیازگیرنده در فروشگاه و فعالیت حداقل ۱۴ ساعته فروشگاه‌ها در کل سال آگاه باشند. توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که میزان تلاش افراد با سودآوری رابطه مستقیم داشته و افراد دارای نگرش بلند مدت به همکاری، با تلاش خود در چارچوب اصول و مقررات شرکت می توانند به موفقیتی تضمین شده و سودآور دست یابند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که نخستین فروشگاه فرانچایز افق کوروش در اردیبهشت سال ۹۶ در تهران افتتاح شد. هم اکنون فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش با بیش از ۱۰۰۰ شعبه در سرتاسر ایران بیش از ۱۰۰ شعبه فرانچایز در سرتاسر کشور دارد. این شعبات فرانچایز افق کوروش در شهرهایی مثل تهران، کرج، تبریز، ارومیه، اصفهان، مشهد، کنگان، نقده، بهبهان، علی آباد کتول، ایوان غرب و … مشغول به فعالیت هستند.

شرایط مورد نیاز برای فرانچایز افق کوروش شامل چه مواردی است؟

 

شرط اولیه برای فرانچایز افق کوروش داشتن یک باب ملک است. از سوی دیگر فرد فرانچایز گیرنده باید هزینه تجهیزات فروشگاه اعم از یخچال، قفسه‌ها، ترولی صندوق و … را که توسط افق کوروش تهیه می‌شود را بپردازد. اما نکته مهم و اصلی این همکاری این است که نسبت به سایر فرانچایزهایی که تاکنون در ایران مرسوم بوده است، شرکت افق کوروش هیچ هزینه‌ای برای مواردی چون عناوین، نام برند، حق عضویت سر در یا (Franchise Fee) از فرانچایز گیرنده دریافت نمی‌کند. از سوی دیگر قرادادها برای فرانچایز افق کوروش میان افق کوروش و فرانچایز گیرنده سه ساله بوده و قابل تمدید است. علاوه بر این هزینه‌های بازاریابی به دو صورت محلی (ارسال پیامک برای مشتریان، چاپ تراکت، بنرهای داخل فروشگاه) و سراسری ( تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد و …) هستند که تبلیغات محلی با مشارکت فرانچایز گیرنده انجام می‌شود و تبلیغات سراسری به عهده افق کوروش است.

نکته قابل ذکر در مورد فرانچایز گیرنده افق کوروش، شرایط ویژه و مشارکت گسترده میان فرانچایز دهنده و فرانچایز گیرنده است که از این نظر افق کوروش را تبدیل به یک برند پیشرو نسبت به سایر برندها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایران کرده است.

 

خدمات شرکت افق کوروش به فرانچایز گیرنده شامل چه مواردی است؟

برخی از خدمات ارائه شده توسط شرکت افق کوروش به فرانچایز گیرنده شامل موارد زیر است:

*آموزش رایگان به تمامی پرسنل فرانچایز گیرنده ( این آموزش از همان ابتدا آغاز می‌شود و به صورت مستمر در طول فعالیت ادامه دارد) به صورت کلاس‌های حضوری و نیز آموزش آنلاین و از راه دور.

*تقبل تجهیز فروشگاه از سوی شرکت افق کوروش با اعطای تسهیلات بانکی با بازپرداخت سه ساله و بدون بهره بانکی.

*سیستم مدیریت فروشگاهی به صورت رایگان

*ارائه سرویس رایگان تعمیر تجهیزات فروشگاهی

*انجام تسویه‌های مالی به صورت منظم و در تاریخ و روز تعیین شده.

*ذکر این نکته ضروری به نظر می‌رسد که از لحاظ ظاهر و طراحی سر درب، نوع و شیوه چیدمان، تخفیفات و فروش ویژه، نوع برخورد پرسنل و نوع و برند کالاهای ارائه شده و … هیچ تفاوتی میان فروشگاه‌های اصلی افق کوروش و فروشگاه‌های فرانچایز افق کوروش وجود ندارد.

 

پیشنهاد ما به شما این است که اگر ایده‌ای خلاقانه برای برپا کردن یک کار جدید و صبر زیاد برای به انتظار نشستن موفقیت ندارید و از شکست اقتصادی و از دست رفتن سرمایه خود نیز بیمناک هستید بهتر است استفاده از الگوی فرانچایز را به‌ عنوان یک پیشنهاد منطقی در صدر تصمیمات خود قرار دهید.

 

شما می توانید  درخواست فرانچایز یا نمایندگی شرکت فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش در 

اینجا ثبت نمایید.